Grote nederlaag SV Doetinchem

SVD 1 is in de 2e ronde van de competitie tegen een grote nederlaag (6-2) opgelopen. Die kwam overigens niet onverwacht.

Tegenstander Bergen op Zoom heeft een zeer sterk team (gemiddelde rating boven de 2100) en wij misten drie van onze sterkste spelers. Gezegd moet worden dat de wedstrijd een vrij kansloze affaire was, daarvoor was het krachtsverschil te groot. Op de individuele uitslagen (vier remises en vier nederlagen) viel weinig af te dingen. Henk, Marius, Sander en ondergetekende boekten verdienstelijke remises tegen hun op papier (veel) sterkere tegenstanders. Geen van hen mocht aanspraak maken op meer, hoewel Sander bijna succes oogstte met een van zijn openingsspecialiteiten. Het kostte Semen Menyeyevtsev zeeën van tijd om de juiste weg naar een gelijke stand te vinden en een goed getimed remiseaanbod van Sander werd in dank aanvaard.

Henk koos tegen FM Werner van den Brande voor een verstandige tactiek: stukken goed opstellen, geen verzwakkingen in het eigen kamp creëren en afwachten op de dingen die mogelijk zouden komen. Er kwam niets: remise.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.