Plaats Delict

Hoorn, 11 december 2010, een misselijkmakende gebeurtenis in de Annalen van Schaakstad Apeldoorn… Het schokkende voorval dat destijds plaatsvond is nooit in de openbaarheid gebracht omdat het verstrekkende gevolgen heeft gehad voor de betrokkenen. Als teamleider had ik aangifte kunnen doen, maar vreesde represaillemaatregelen door de destijds heersende Utregse Hells Rebbels. Maar nu we op 2 november 2013 terugkeren naar het plaats delict moet het toch maar verteld worden, omdat het anders zijn eigen leven gaat leiden.

Wat gebeurde er toen: veelpleger M. van D. haalt weer eens zijn alom gevreesde chocomel/slagroomgrap uit. Slachtoffer (liever niet bij naam genoemd), dus voor het protocol noemen we hem Beer. Het genoegen dat D. ondervond omdat het weer eens gelukt was, deed de omstanders gruwelen. Maar op aanraden van de vele getuigen kon M. van D. zijn taakstraf niet ontlopen en werd hij naar een heropvoedingskamp gestuurd in de hoop dat de strenge tucht hem op andere gedachten zou brengen. Dat kamp was helaas voor hem gesitueerd op het ver van zijn woonplaats gelegen Rhodomel, alwaar hij lange tijd heeft moeten zitten brommen. Daarna is hij in een soort beschermingsprogramma opgenomen en heeft hij zijn naam veranderd in Martin van Dommelen. Om hem toch weer iets van een sociaal leven te geven is hij opgenomen in het tweede schaakteam van Accres Apeldoorn. Hij is daar naar mijn mening zeer liefdevol in opgenomen. Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.