Voerendaal verslaat koploper Utrecht

In een spannende wedstrijd heeft Voerendaal met 6-4 gewonnen van koploper Utrecht. Na een nipte nederlaag tegen Den Bosch in de 1e ronde betekent dat dat Voerendaal in de middenmoot staat.

Aan onze kant wonnen Mihail Saltaev, Oscar Lemmers, Johannes Mundorf en Christof Sielecki. Thomas Trella, Christian Seel, Ivo Wantola en Tom Bus maakten remise. In de volgende ronde, op 7 december, speelt Voerendaal thuis tegen landskampioen En Passant uit Bunschoten.

Vanwege toernooiverplichtingen kon Voerendaal dit keer over wat minder grootmeesterlijk geweld beschikken. Gelukkig voor ons was ook Utrecht verzwakt; Robin Swinkels, hun enige grootmeester, speelde niet mee. Al erg snel kwamen we op een 3-0 voorsprong. Christof speelde zijn tegenstander langzaam weg en kreeg toen een stuk cadeau. Mihail kwam wat beter te staan maar zijn tegenstander liet plotseling een paardvork toe. En Johannes speelde een Wolga-gambiet in de voorhand. Hij kreeg de gebruikelijke compensatie voor de pion in de vorm van mooi stukkenspel. Daarna vond hij een (standaard)offer, waarna zijn opponent ernstig mistastte en meteen kon opgeven.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.