Messemaker 1847 – Wijker Toren 2

De teams van Messemaker 1847 en De Wijker Toren 2, staande (KNSB wedstrijdleider) Henk Swart en daarachter (teamcaptain De Wijker Toren 2) Willem Dekker.

Na een lange rit kwamen we aan in het vertrouwde Wijk aan Zee het gebouw De Moriaan waar al jaren het Tatasteeltoernooi gehouden wordt, het vroegere Hoogoventoernooi. Ik was net op tijd om een foto te nemen van de trouwe barmedewerkster (Afra), die met een leuke bos bloemen werd verrast. Henk-Jan wist in een strakke partij na bijna drie uur spelen het eerste punt binnen te halen. Een paar minuten later kwam Ed vertellen dat het remise was, met nog 13 minuten voor 20 zetten en een gelijkwaardige stelling werd remise een feit. Na een halfuurtje wist Jan E. zijn partij tot een goed einde te brengen. Jan C. volgde direct daarna door zetherhaling, dus ook een puntendeling. Tussenstand 3-1. Na vier uur spelen was het Erik die uit een tricky stelling het volgende punt scoorde. Peter Y. leek niet lekker te staan, maar in het verre eindspel kwam hij niet meer in moeilijkheden en was puntendeling een terechte uitslag. Ben volgde met een remise, zijn tegenstander had dit al eerder aangeboden, maar door Ben niet gehoord, nu bood Ben het aan en werd door zijn jeugdige opponent aanvaard. Peter S. als laatste, wist zijn partij in 60 zetten tot een goed einde te brengen. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.