Monsteroverwinning

Op zaterdag 2 november stond alweer de tweede ronde van de KNSB competitie op het programma. Na het onverwachte verlies in de eerste ronde tegen BSG was ons team erop gebrand om zich te herpakken. Onze tegenstander was ESG Dr. Max Euwe uit Enschede. Het team is dit jaar gepromoveerd uit de 1e klasse en het zal alle zeilen bij moeten zetten om zich te handhaven in de Meesterklasse, omdat het geen goede start achter de rug heeft. Laten we overgaan naar de partijen.

Op het eerste bord speelde onze kopman Roeland Pruijssers met wit tegen Frank Kroeze. Roeland was deze ronde in een erg creatieve bui, omdat hij in het Siciliaans al op zet 3 een zet speelde die je niet zo vaak ziet. Met 7.b4! heeft hij zich een miniem plusje toegeƫigend dat hij de hele partij behield en uiteindelijk heeft hij dit plusje kunnen verzilveren. Ook Merijn speelde een puike partij met zwart tegen Raoul van de Oudeweetering. Hij had de gehele partij het betere van het spel en zette dit om in een punt.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.