chennai2013.fide.com

Als een kind dat bijna jarig is kijk ik naar de kalender. Morgen begint in het Indiase Chennai eindelijk de strijd om de titel wereldkampioen schaken. Die zal gaan tussen Viswanathan Anand (43), die sinds 2007 de titel in zijn bezit heeft, en Magnus Carlsen (22), de nummer één van de wereldranglijst, die de afgelopen jaren een bijzonder indrukwekkende lijst toernooioverwinningen heeft aangelegd. Omdat schaken iets heel moeilijks is en omdat het nog moeilijker lijkt als je dat op jonge leeftijd goed kunt, belooft de naam van Carlsen net zo beroemd te worden als die van Kasparov, die in 1985, ook op 22-jarige leeftijd, de jongste kampioen uit de schaakgeschiedenis werd.

Wie meer wil weten over de match raad ik echter af de officiële website te bezoeken. De eerste de beste website van een noodlijdende korfbalvereniging is beter verzorgd. Zo valt op chennai2013.fide.com te lezen dat de eerste partij op 9 oktober zal worden gespeeld en dat Carlsen de ‘Motzart van het schaken is’.

Lees verder.

1 Comment

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.