Jan Willem de Jong wint 25ste SIO Rapid Schaaktoernooi

Leen Kemeling feliciteert en overhandigt de wisselbeker aan Jan Willem

‘s-Gravenzande, zaterdag 9 november 2013

Topfavoriet Jan Willem de Jong heeft zijn faam waar gemaakt en won met maximale score de 25e editie van het SIO Rapid Toernooi. Jan Willem deed dat voor de 8e keer en is daarmee absolute recordhouder. Jan Willem was dat ook wel aan zijn stand verplicht, gelet op zijn aanzienlijk hogere rating dan de andere 11 deelnemers in groep 1. Maar hij heeft er wel voor moeten knokken, want sommige partijen werden pas in de tijdnoodfase beslist. Bijzonder spannend waren zijn partijen tegen Martin Mellens, Paul Brasser en Ton Bodaan, die behoorlijke kansen kregen, maar toch in de eindfase onderuit gingen. Oud winnaar Menno Pietersma van WSC werd met 5 punten tweede. Menno verloor van Jan Willem en van Jan Cheung van Messemaker 1847, die zijn debuut maakte in het toernooi en beslag legde op de 3e plek. Op de 4e plek eindigde Paul Brasser van WSC. Opvallend was dat er in de 1e groep veel nieuwe gezichten te zien waren. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.