Etienne Goudriaan in NBC Toernooi

Op de dag dat veel kinderen Sint-Maarten vierden is het NBC correspondentieschaaktoernooi officieel begonnen. Met 20 groepen van 5 spelers en 35 nieuwe leden kan dit toernooi nu al een succes worden genoemd. Alle partijen kunnen live worden gevolgd, zonder vertraging, op de server van de ICCF. En zoek dan naar "NEDERLAND-PRO-".

Sterke bordschakers

Onder de nieuwe spelers bevindt zich een zestal sterke bordschakers.Machiel de Heer (2235), al jaren lang vaste kracht van het eerste van LSG. Peter Ypma (2179), jeugdig schaaktalent, speelt voor Messemaker 1847. Brent Burg (2223), uitkomend voor HMC Calder 2. Franck Steenbekkers (2203) van Dubbelschaak ’97. Pieter Roggeveen (2209) komt uit voor Kennemer Combinatie 1. Op het Utrechtschaak forum verklaarde Pieter dat: "Ik doe ook mee en ga ’t zonder engine proberen. Heb niet de illusie dat ik dan dezelfde elo haal als OTB, maar ik vind ’t wel de geijkte manier zo’n toernooi in te gaan." Kansloos is hij bij voorbaat niet aangezien dat de partij die al klaar is in zijn groep duidelijk maakt dat in elk geval één andere speler evenmin gebruikt maakt van een engine. Maar publiekstrekker is en blijft toch Etienne Goudriaan (2418), die recentelijk zijn derde en laatste IM-norm heeft behaald. Hij speelt voor De Toren Arnhem – VSV. Etienne gebruikt dit toernooi als een opwarmertje voor het Dick van Geet Memorial dat op 1 februari 2014 zal starten.

Caissa-Eenhoorn

Etienne komt oorspronkelijk uit Hoorn (NH) en het lijkt erop dat Caissa-Eenhoorn, uit diezelfde plaats, de meeste spelers levert voor dit toernooi met Co Buysman, Hans de Vries, Frank Tieken en Aad Laan. Niet geheel verwonderlijk aangezien ondergetekende lokaal een hevig recruiteringsoffensief voerde. Alle vier hebben ze een stoomcursus correspondentieschaken gehad dus hun tegenstanders zijn gewaarschuwd. 🙂

Zelf correspondentieschaken? Dat kan! Zie de handleiding en meer informatie op de site van de NBC.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.