Bart Michiels tweede Belgische grootmeester (+ update)

Het Europees kampioenschap voor landenteams heeft België een tweede grootmeester opgeleverd. De 27-jarige Bart Michiels voldeed in Polen aan zijn derde norm, zo meldt de Vlaamse krant De Standaard in dit bericht. De krant noemt hem de tweede Belgische grootmeester na Luc Winants en doelt dus op geboren Belgen. Op de FIDE-site staan immers nog een paar grootmeesters op de Belgische lijst. Op de landenlijst van de FIDE is België nummer 46 van de 152 landen. Ter vergelijking: Nederland heeft 30 grootmeesters, Duitsland 80 en Rusland 221. De trots in België op een tweede grootmeester is uiteraard groot.

Bart Michiels speelt in de Nederlandse competitie aan het eerste bord van SO Rotterdam. De derde Belgische grootmeester zou heel goed Tanguy Ringoir kunnen worden, die in de Nederlandse competitie voor En Passant uitkomt.

Hier een interview met Bart Michiels in Het Nieuwsblad na aankomst op het vliegveld.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.