Bernd Kohlweyer wint 10e Haags Weekendtoernooi

In het afgelopen weekend organisserden SHTV en Haeghe Ooievaar opnieuw het Haags Weekendtoernooi. Het toernooi trok bijna 110 deelnemers in twee groepen, iets meer dan vorig jaar. In de A-groep gaven de Duitse IM’s Bernd Kohlweyer en Thomas Henrichs de toon aan, en speelden in de eerste vijf ronden alleen tegen elkaar remise. Omdat Henrichs in de slotronde tegen Floris van Assendelft nog een remise moest incasseren in een partij waarin hij lange tijd onder grote druk stond, won Kohlweyer het toernooi ongedeeld met 5½ uit 6. In de B-groep was Tuvshin Boldoo de sterkste, met eveneens 5½ uit 6.

Eerste ronde: van links naar rechts Thomas Henrichs, Laurens Snuverink, Floris van Assendelft, Bernd Kohlweyer.

Eindstand bovenaan in de A-groep:

1. Bernd Kohlweyer 5½; 2. Thomas Henrichs 5; 3-4. Rick Duijker, Floris van Assendelft 4½; 5-9. Jasel Lopez, Peter Wilschut, Stef van der Zon, Vincent Oudewaal, Thijs Roorda 4.

Eindstand bovenaan in de B-groep:

1. Tuvshin Boldoo 5½; 2-3 Bob Ameling, Sebastiaan Dijksman 5; 4-8 Marco Braam, Gerard Kastelein, Kazem Yazdchi, Ariev van Heeren, Emilian de Kievit 4½; 10-16 Robert Naasz, Richie Bartels, Tony Hogerhorst, Elmar Bottema, André van der Weijde, Max Kanbier, Cor Kanters, Kirill Akhmetov 4.

Toernooinformatie, uitslagen, eindstanden en foto’s

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.