Stichting Het SchaaKKasteeL opgericht

Hallo (schaak)vrienden en –vriendinnen

Op 4 oktober 2013 is de Stichting Het SchaaKKasteeL (SKKL) opgericht. De hoofddoelstelling van SKKL is het bevorderen van schaken en schaken leren op de Nederlandse basisscholen vanuit educatief oogpunt.

Ons eeuwenoude en koninklijke spel kan een belangrijke rol spelen bij de leerontwikkeling van jonge kinderen en zij kunnen met het spel algemene vaardigheden aanleren of verbeteren waarvan zij levenslang plezier kunnen hebben. Onze landgenoot en oud-wereldkampioen prof. dr. Max Euwe, wiens hart niet alleen bij het schaken lag maar ook bij het onderwijs, was deze mening ook toegedaan. Hij was, een jaar na zijn wereldkampioenschap, betrokken bij de oprichting van ‘de Stichting tot bevordering van het schaken onder de schooljeugd’. In 1936 vond ook het eerste schoolschaakcongres plaats, dr. Euwe hield op dit congres een inleiding over schaken en schaken leren op school.

Dr. Max Euwe wereldkampioen schaken in 1935

Lees meer ….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.