Foto van de week (9)

Jamie in de eerste ronde!

Waarom deze foto? Zoals vele weten ben ik al meer dan 20 jaar bezig met basisschoolkampioenschappen in Gouda en een voorvechter hiervan en waarom zou dat zijn? Vanuit die basisschoolkampioenschappen trekken wij jaarlijks vele jeugdleden naar de club en dat hoor ik ook van andere organisatoren. Ik raad iedereen aan, als het enigszins mogelijk, dit in de clubavond of zaterdag in te passen. Messemaker 1847 doet dit de laatste jaren op drie avonden van 18.45 tot 19.45 uur, met gemiddeld 90 deelnemers.

Een paar weken geleden om precies te zijn 23 november was het eerste basisschoolkampioenschap van de regio Rotterdam zie www.wartburgschaakfeest.nl. Ook hier mocht ik, als webmaster/fotograaf met veel plezier in de organisatie zitten. Daaraan nam als een van de 140 deelnemers deel de 5-jarige Jamie Thai (de jongste van het kampioenschap), die vierde werd in groep 2/3. Het gaat dus niet alleen om kampioenen, maar om het plezier dat er voor de kinderen is in alle leeftijden. Hieronder een videofragment van de zesde partij van Jamie tegen Koen Graveland.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.