Onnodige nederlaag Doetinchem

SV Doetinchem heeft in de 3e ronde van de competitie tegen het sterke De Giessen en Linge een kleine nederlaag geleden en bezet nu de 8e plaats, slechts een half bordpuntje boven ‘de fatale streep’. Zoals een 4½-3½ eindstand al doet vermoeden was er sprake van een spannende strijd en lange tijd was het nauwelijks te voorspellen naar welke kant het balletje zou rollen.

Toen Henny echter verloor door tijdsoverschrijding, nadat zijn tegenstander Gergely Kosa even daarvoor zijn teamgenoten een hartverzakking had bezorgd door zijn klok tot 1 seconde terug te laten lopen, toen was een nederlaag onafwendbaar gezien de stand op de resterende borden. Eerder op de middag vielen er vier remises te noteren, waarop niet veel viel af te dingen.

Marino trof een witspeler, Tim Schakel, die de voorzet gebruikte om zo snel mogelijk in een dooie stelling te komen. Sander kwam met duidelijk voordeel uit de opening, maar de compensatie voor de geofferde pion werd almaar waziger. Een goed getimed remiseaanbod werd mede met het oog op de klok door Bob Fijlstra aanvaard. Henk speelde een interessante partij tegen de hem voorgeschotelde Trompowski. Het evenwicht werd niet verbroken. In de partij van ondergetekende tegen Hemmo Mulder leek het interessant te gaan worden, toen remise overeengekomen werd. Lees verder…

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.