HSG bekert door na winst op VAS in barrage

HSG bekert dóóóóórrrrrrr!!!!

Daan Bes held van de avond

In de competitie is het wachten nog steeds op de eerste overwinning, maar in de beker loopt het gesmeerd. Na een zinderend duel donderdagavond met de Amsterdamse club VAS zit HSG nog steeds in de landelijke bekerstrijd. De reguliere wedstrijd eindigde in 2-2, waarna snelschaakpartijtjes de beslissing moesten brengen. Hierin was HSG superieur: 3-1.

HSG – VAS is natuurlijk een mooi affiche, twee clubs met een rijk verleden, twee clubs die in sportief opzicht nu een bescheiden rol spelen (tweede klasse KNSB), maar beide veroverden al meerdere keren de landstitel. VAS is zelfs recordhouder.

Kort na het begin onderbrak voorzitter Martin Koekkoek de partijen om een minuut stilte in acht te nemen voor het prominente clublid van VAS, de vorige week op 75–jarige leeftijd overleden Lex Jongsma.

Held van de avond voor HSG werd Daan Bes, die zowel zijn reguliere partij – hij scoorde de belangrijke 2–2 na de nederlaag van Kees Nagtegaal en remises van Jorgen Henseler en Wim van der Wijk. Daan won ook het vluggertje in de barrage, evenals Kees en Jorgen. De nieuwe aanwinst van HSG liep in het begin van de competitie nog tegen een minder mooie serie nederlagen op maar begint nu op goed stoom te komen.

HSG zit nu bij de laatste acht in de poule en wacht in de derde ronde waarschijnlijk een loodzware tegenstander. Lees verder…

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.