Schaaksite op Radio 1

Schaaksite werd gistermiddag benaderd door Radio 1 om wat achtergronden te geven over de World Mind Games in Peking. Dat was op het – in elk geval voor schakers – onmogelijke tijdstip van 4:37 vannacht. Onze medewerker Herman Grooten ging zijn bed uit om wat toelichting te geven over deze wedstrijden in Peking. Hij deed dat aan de hand van de nodige informatie die hij van Peng kreeg doorgestuurd. Het vraaggesprekje valt terug te luisteren via de volgende link:

www.radio1.nl/popup/terugluisteren-uren/2013-12-18/04:00.

Beweeg het balkje naar ongeveer 4:37 (of schuif het balkje naar 38.00), want na Bob Marley kwam Grooten met een slaperige stem in de uitzending.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

3 Reacties

 1. Avatar
  HermanGrooten 19 december 2013

  Karpov was de eerste naam die me te beginnen schoot, maar hij is inderdaad niet zo’n goed voorbeeld. Ik wist eigenlijk ook wel dat hij goede rapid/snelschaker is/was. Misschien had ik Kramnik moeten noemen. Die vindt het klassieke tempo nog altijd het beste omdat daarin het mooiste schaak kan worden geproduceerd. Van de Fide moet het allemaal steeds sneller. Het is wel duidelijk dat dat ten koste zal gaan van de kwaliteit van de partijen. Maar het publiek wil waarschijnlijk vermaak. Helemaal schrijnend is dat die Blitzpartijen zelfs met engines geanalyseerd en gepubliceerd worden.

 2. Avatar
  brabo 19 december 2013

  "Maar het publiek wil waarschijnlijk vermaak."

  Tja dan moet je eens het eerste verslag lezen over de London Chess Classic: www.chessvibes.com/london-chess-classic-day-1-caruana-gelfand-kramnik-win-twice

  Ik quote: "The first day of play was marked by two things: a disappointing turn-up of spectators and many topsy-turvy games. The author of these lines arrived during the second of four sessions (fog over London had caused a four-hour delay of my flight), and to my surprise there was only a handful of people in the playing hall and in the commentary room. In the evening it was slightly better, but the number of fans never got close to what I’m used to see in London. "

  We zijn bezig het spelletje langzaam maar zeker kapot aan het maken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.