Schaakfestival op zondag

Op de tweede dag van een zwitsers toernooi gaan de schakers er meestal echt voor zitten. Dan willen ze er wat van maken en hebben ze ook nog de energie om dat lang te proberen. De sterkte verschillen zijn dan ook niet meer zo groot, maar groot genoeg om niet snel remise te spelen. Dat zag je vandaag ook in Groningen. Om vijf uur waren er in de Open A groep van de bovenste 8 borden er nog 5 bezig.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.