Waar ligt Kersenboogerd?

Nadat iedereen waarschijnlijk op 5 of 6 december zijn cadeaus en surprises met gedichten had verwerkt, mochten we de zaterdag daaropvolgend naar Amsterdam West. In deze bijzonder trage competitie hadden we op 7 december eindelijk de derde ronde. Ik denk het niet eerder meegemaakt te hebben dat we in december pas een derde van de competitie hadden voltooid. Er zullen wel genoeg redenen van de K.N.S.B. zijn geweest om het zo in te delen, het scheelt dat we gelijk bij de eerste de beste zaterdag in 2014 alweer van acquit gaan. Na twee ronden hebben we nu al een voorsprong van een matchpunt, maar die is voornamelijk door de tegenstanders zelf gecreëerd, ze willen elkaar dwarszitten. Daar moeten we ook maar goed misbruik van maken.

Op aanraden van de medestrijders in de club kozen we dit keer voor de groepsretour van de Nederlandse Spoorwegen. Een zeer gunstig tarief wat dat betreft en een veel kleinere aanslag op de clubkas. Niets dan hulde daarvoor, maar dat iedereen nu juist vandaag op ons traject mee moest reizen was niet van tevoren afgesproken. Door minder leuke omstandigheden op een andere route werden vele honderden reizigers gedwongen zich voor een korte periode aan te sluiten bij onze reis naar Amsterdam. En daar kwam ook nog de wachttijd bij op het station van Amersfoort en de hoop dat de trein toch lang genoeg zou zijn zodat we allemaal konden zitten. En zou de trein wel ver genoeg doorrijden naar waar wij stonden te wachten… nee dus. Wel werden we constant op de hoogte gehouden van de aansluitingen voor de andere passagiers die naar Kersenboogerd moesten. Kersenboogerd, waar in godsnaam ligt dat dan, nooit van gehoord, en nee niemand kwam die plaats bekend voor. Maar het was waarschijnlijk een belangrijke doorkomstplaats voor de Tour de la Noord Holland. Na Hilversum werd het in de trein een stuk minder druk, maar die Kersenboogerd bleef ons achtervolgen, goede reis!

Lees verder

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.