51e Schaakfestival – 3e ronde: Pijpers scoort tweede overwinning

Terwijl aan de hoogste borden de Grootmeesters het onderling aan het uitvechten zijn boekt Arthur Pijpers zijn tweede overwinning.

In de vierde ronde treft Arthur opnieuw een landgenoot aan, terwijl Marijn den Hartog de vierde verschillende nationaliteit tegenover zich zal treffen: een Fide-meester uit Engeland, na vandaag met zijn zwarte stukken niet door de stelling van Martin Monilaroli gebroken te zijn. Cornelis Dommisse is dit evenmin gelukt met de witte formatie in zijn partij tegen Sourav Bhattacharjee. In de C-groep schiet Mutlu Arpaci weer een half puntje verder op door remise te spelen tegen Thijmen Bourgonjen.

Het vijfrondige toernooi begint – evenals twee spraakmakende tweekampen – op Tweede Kerstdag en daarvoor kan men zich nog aanmelden tot en met dinsdag.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.