Danlontoernooi

Zoals u ongetwijfeld weet was er vroeger in Emmen het befaamde Danlontoernooi. In het archief kom ik de volgende toernooifolder tegen. Dit is een gestencilde uitgave (zoals zo vaak in die tijd) waarmee het toernooi aangekondigd werd. Daarna vindt u een overzicht van de deelnemers het jaar daarvoor (1972 dus).

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

1 Reactie

  1. Avatar
    Redactie 27 december 2013

    Op Schaaksite is het Danlontoernooi meerdere keren vermeld, o.a. in de Canon.

    Zoek op de website op het trefwoord "Danlon" en de artikelen zijn terug te vinden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.