WK jeugd – 10e ronde: WFM Kazarian en Kevlishivili hebben podiumplaats in eigen hand

WFM Anna-Maja Kazarian en Robby Kevlishvili onderstrepen in het verre Al Ain een supervrijdag voor schakers van de Haagse Schaakbond met overwinningen. Waarmee – gezamenlijk met het Schaakfestival in Groningen – 8½ punten gescoord is uit twaalf gespeelde partijen.

Robby staat met zijn overwinning samen met een concurrent tweede op een punt achterstand op koploper Aram Hakobyan. In de laatste ronde mag Robby het tegen hem opnemen, waarmee Robby zelf in de hand heeft in aanmerking te komen voor een gedeelde eerste plaats in dit toernooi binnen zijn categorie. Er staan er in zijn categorie dus één op negen punten, twee – inclusief Robby – op 8 punten, acht op 7½ punt en twaalf op zeven punten.

In de groep van Anna-Maja vertoont Russische koploopster Anna Vasenina symptomen van effectieve vermoeidheid. Na een remise in de negende ronde verliest zij in deze ronde en het maakt er de slotronde extra spannend om. Ook Anna-Maja staat nog maar op een punt achterstand op de koploopster en staat met een zestal anderen gedeeld tweede. Een podiumplaats heeft Anna-Maja in de slotronde zelf in de hand.

Van Robby is in de KNSB-blog een verslag weergegeven over ronden 7 tot en met 10.

Uitslagen, indeling, scoretabellen en nieuw verslag Robby via KNSB-blog

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.