Toch nog een WK titel!

In de laatste ronde heeft Robby geen vuist weten te maken tegen Hakobyan. De Armeen had met zwart aan remise voldoende voor de titel en speelde het heel slim. In een alles of niets poging offerde Robby een stuk en toen het niet bleek te kloppen bood ie maar snel remise aan. Wat resteert is een gedeelde 2e t/m 6e plaats met 8½ uit 11, geen medaille, maar wel een schitterende prestatie.

Bij het snelschaken heeft Robby zojuist zijn revanche gehaald door beide snelschaakpartijen na een razend spannend verloop in zijn voordeel te beslissen, dus nu mag hij zich wereldkampioen snelschaken t/m 12 jaar noemen! Chess-Results is op moment van schrijven bijgewerkt t/m de zesde ronde.

Anna-Maja speelde het in de laatste ronde te optimistisch met 16.g4 (beter was een positionele benadering met 16.a4) en moest helaas het onderspit delven. Met 7½ uit 11 is ze in de subtop geëindigd.

Lees verder…

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.