Schaakfestival Groningen ronde 8

De een-na-laatste ronde is meestal de ronde met de meeste spanning. Dit komt omdat in de laatste ronde men meestal precies weet wat men moet spelen om voor de prijzen in aanmerking te komen. De meesten komen daar uiteraard niet voor in aanmerking en hebben dan nogal eens de neiging om het toernooi af te sluiten met een snelle remise. Tenslotte is negen ronden wel lang en vermoeiend. Het feit dat men de laatste ronde meestal eerder moet beginnen dan normaal speelt hierbij ook een niet onbelangrijke rol.

Lees verder…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.