51e Schaakfestival – 9e ronde: Van den Bos, Van Strien en Sikkes gedeeld derde

De negen gespeelde partijen in de slotronde leverden de hsb-schakers 5½ op en als het resultaat van de betrokken simultaanpartij tegen het duo Böhm/Timman daarbij gevoegd wordt, zitten we op een eveneens fraaie 6 uit 10 als afsluiter.

Arthur Pijpers kon het verschil van een kleine honderd rating punten met de Grootmeester net niet overbruggen en ging onderuit. Marijn den Hartog stelde ’s ochtends al: „Als ik vandaag win, is het allemaal goed gekomen.” Dit voornemen maakte hij waar, waarmee een positieve TPR gescoord is in een zware reeks.

Cornelis Dommisse ziet een zware toernooireeks niet bekroond met een positieve TPR, terwijl de absentie van Mutlu Arpaci tijdens de laatste twee ronden ook niet geholpen heeft.

Frans Pieter van den Bos, Bart van Strien (compact B) en Piet Sikkes (compact C) weten met hun overwinningen een gedeelde derde plaats te bemachtigen. Foppe-Jan Montsma bereikt met zijn overwinning dat de schade beperkt is tot een licht negatieve TPR. Rob van Helvoort (compact A) en Manuel Nepveu (compact B) grijpen met hun remises net naast de podiumprijzen, maar hebben bij hun aanmelding wel een fraai toernooiboek in ontvangst mogen nemen.

Tot slot was dit ook de prijs voor de deelnemers aan de simultaan-presentatie die op kasteel Fraeylemaborg in Slochteren door Karpov en in het sportcentrum door het duo Böhm/Timman verzorgd werd. Paul Koks was een van de twintig deelnemers in het sportcentrum, waar het in het restaurant goed vertoeven was op comfortabel opgestelde schaakborden. Paul wist met een strijd van veertig zetten remise te bereiken.

Uitslagen, eindstanden en scoretabellen partij Böhm/Timman – Koks

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.