8e editie Pank Hoogendoorn: Wim Bergers tweede in zijn groep

Vanuit de regio van de Haagse Schaakbond zijn er vier leden en een niet-lid naar de 8e editie van het Pank Hoogendoorntoernooi getrokken om er deel te nemen.

In het verleden draaide het in deze periode nog om het multi-tempo-toernooi, waarbij er zeven ronden volgens drie wisselende speeltempo gedraaid werden. Anno 2013 is het gewoon zeven ronden 20 minuten rapid.

Tom de Ruiter (sg Rijswijk) heeft zich eerder voor groep 1 gekwalificeerd door in de herfstvakantie in groep 2 gewoon even alles te winnen. In groep 2 zijn Jaap van de Berg (sv Promotie), Wim Bergers (Scheve Toren) en Wouter de Bruin (sg Rijswijk) van de partij, terwijl Francijna Werkhoven (clubloos) haar zinnen heeft gezet op deelname in groep 3. Na daags ervoor toevalligerwijs in te hebben gespeeld tegen Wouter de Bruin.

Van de regionale afgereisden scoort Wim Bergers het beste in zijn groep. In de openingsronde verliest hij van de uiteindelijke groepswinnaar, maar geeft vervolgens nauwelijks meer toe en staat alleen in de zesde ronde nog een halfje af.

Uitslagen, scoretabellen, toernoo-informatie en verslag Wouter de Bruin

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.