Mark Timmermans wint 18e Menno Ploeger toernooi

Henk Greevenbosch feliciteert en overhandigt de prijs aan Mark

Krimpen aan den IJssel, 30 december 2013

Henk Greevenbosch opende het herdenkingstoernooi en bedankte de vele vrijwilligers van dit jaar. Met 122 deelnemers, kon het gezelligheidstoernooi van start gaan. Ook al is het gezellig, er werd voor ieder puntje gestreden. Na negen ronden stond Mark Timmermans (S.C. Dordrecht) aan kop met 7,5 uit 9, net als vorig jaar. Hij verloor alleen in de vierde ronde van Jan Evengroen (Messemaker 1847) en speelde remise in de zevende ronde tegen Arie Werksma (S.G. Discendo Discimus). Tweede werd Eric de Haan (SSC 1922), met evenveel punten, maar het onderling resultaat telt en dat was voor Mark. Derde werd evenals vorig jaar Arie Werksma met 7 punten. Vierde werd Joost van Ruitenburg (Sydney Chess Club, AustraliĆ«), hij was voor familiebezoek en het toernooi uit AustraliĆ« naar Nederland gekomen. De vijfde prijs was voor Erik Hennink (Messemaker 1847), De jeugdprijs ging dit jaar naar Arne Pols (S.V. Krimpen), hij kreeg een prachtig houten schaakbord met stukken en een medaille. De overige winnaars konden een boek uitzoeken, een jaarlijkse traditie. Lees meer….

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.