Uitnodiging: 3e simultaan in stadhuis Den Haag op 27 januari 2014

De Russische ambassade, de gemeente Den Haag en schaakgenootschap Discendo Discimus organiseren op maandag 27 januari een schaaksimultaan in het Atrium van het Haagse stadhuis.

Wereldtoppers tijdens schaaksimultaan in stadhuis Den Haag op maandag 27 januari 2014

Honderdtwintig schakers uit de regio Den Haag mogen het dan opnemen tegen de wereldtoppers Sergej Karjakin, Sergej Tiviakov en Anish Giri. Leden van de Haagse Schaakbond kunnen zich uitsluitend aanmelden via de website. Alleen spelers met een elo lager dan 2200 komen in aanmerking.

de simultaangevers

Ook schakers buiten de Haagse Schaakbond kunnen zich dit jaar aanmelden. HSB-leden hebben wel voorrang bij de aanmelding. Deelname is volledig gratis. Het evenement wordt georganiseerd ter promotie van het schaken in de Haagse regio en ook ter stimulering van het jeugdschaken.

De drie simultaangevers hebben allen een band met Rusland: Tiviakov en Giri zijn er geboren en Karjakin is geboren in Oekraïne en heeft sinds enkele jaren een Russisch paspoort. Ze spelen deze maand in het Tata Steel Schaaktoernooi in Wijk aan Zee.

Tijdschema

18.30 uur
Stadhuis geopend aan de hoofdingang; Spuiplein
van 18.15 tot 19.00 uur
aanmelden bij inschrijftafel bij hoofdingang
19.00 uur
aanvang simultaan

Bij verhindering of te laat komen kunt U nog telefonisch contact opnemen met Dimitri Karagantcheff.

Er zullen minimaal twaalf partijen live te volgen zijn via de website van het evenement. In het stadhuis zullen die partijen ook te volgen zijn via beeldschermen. Toeschouwers zijn uiteraard ook van harte welkom in het Atrium. Naar verwachting zal het evenement tot rond 23.00 uur duren.

Organisatie

contactpersoon:
Dimitri Karagantcheff van sg Discendo Discimus
telefoon:
06 – 23 62 63 10
e-mail:
Dimitri Karagantcheff
evenementswebsite:

van links naar rechts: ambassadeur van Rusland dhr Kolodkin, GM Sergej Tiviakov,

GM Sergej Karjakin, burgemeester van Den Haag dhr Aartsen, GM Anish Giri

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.