ESG wint degradatieduel

In de vierde ronde van de KNSB-competitie moest ESG aantreden tegen Heerenveen. Op papier de twee zwakste teams en beide teams hadden nog maar 0 punten. Een echt degradatieduel dus. Heerenveen heeft de plaats ingenomen van Emmeloord dat op het laatste moment afzag van promotie naar de KNSB. Door die late afzegging bedankte ook de nummer twee van de Friese schakers (Schaakwoude) voor de eer. De reden was dat ze geen spelers meer konden benaderen omdat deze al toezeggingen aan andere verenigingen hadden gedaan. Heerenveen wou het wel proberen, ondanks dat ook zij met het probleem zaten dat mogelijke en waarschijnlijke spelers al voor andere teams gingen spelen.

Lees meer…

Over jan van os

Ik ben meer dan 50 jaar aktief in het schaken. Als speler, als bestuurder, als organisator van schaakaktiviteiten, als wedstrijdleider, als verslaggever (de schaakreporter) en als fotograaf. Heb ooit de titel van Nationaal arbiter gehaald. Momenteel voorzitter van mijn schaakclub ESG en ik zit in het bestuur van Chessfestival Groningen. Sinds 25 november ben ik ook voorzitter van de Noordelijke Schaakbond.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.