Zeer overtuigende overwinning Dubbelschaak op Eindhoven 2

Het was dit weekend een op papier lastige wedstrijd… de uitwedstrijd naar Eindhoven. Eindhoven 2 heeft een team met van alles wat, van de ervaren senioren als Hans Bosscher, tot aan het jonge talent Jan Cox. En met een gemiddelde rating van ruim boven de 2000 punten is het dan gewoon oppassen geblazen.

Wellicht dat de waarschuwende woorden van Dubbelschaaks teamcaptain vooraf hadden geholpen… Er werd namelijk oerdegelijk gespeeld op de meeste borden en al snel stonden alle seinen op groen om een grote overwinning binnen te gaan halen.

Dat het uiteindelijk "slechts" een 5.5-2.5 overwinning werd, was te wijten aan een paar gewonnen stellingen die uiteindelijk nog in remise verzandden. De overwinningen die geboekt werden waren allen zeer verdiend. Een uitmuntende prestatie dus, en zodoende blijven we in de race om het kampioenschap.

Wat ons overigens wel enorm tegenviel van een grote schaakclub als Eindhoven was wel de mogelijkheid tot analyseren achteraf. De wedstrijd speelde zich af in buurthuis "De Burghplan". Een op het oog niet meest gezellig ogende lokatie, maar het heeft alles wat er te bieden is voor enthousiaste schakers. Een grote speelruimte, een bar waar je bijna alles aan drank kunt krijgen (dus ook de nodige biertjes voor na de wedstrijd) en een grote ruimte om je partij te analyseren. En zo zaten we gezellig te analyseren na de wedstrijd, komt er stilletjes een Eindhovenaar bij ons aan tafel zitten en begint zonder iets te zeggen de stukken in de doos te stoppen en het bord weg te halen! Welja… we zaten midden in een analyse! Blijkbaar vonden de Eindhovenaren het noodzakelijk vroeg weg te gaan (het was rond 18u). De vrouw achter de bar had helemaal geen haast en schonk ons met alle plezier nog enkele rondjes drank. Vreemd dan toch dat er niet een schaakbord achter kan blijven voor de gasten om hun schaakpartij aan elkaar te laten zien?

Overigens liet Eindhoven zich bij de opening van de wedstrijd wel van hun goede kant zien met een formidabele opening door voorzitter Bas van de Plassche, die van alle 4 de teams, EN van hun tegenstanders, wist te vertellen hoe ze ervoor stonden zo halverwege de competitie.

OK, terug naar het schaken met een rondje langs de borden… Lees verder voor een verslag met foto’s, partijfragmenten en analyses!

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.