11e Kennemer Open – 4e ronde: Van den Bos, Gerritsma en Koks winnen hun partij

Het nieuwe jaar begint met een zaterdag waarbij er landelijk in vele zalen ’s middags een vallende speld te horen zal zijn. Zo ook in Denksportcentrum ’t Spaerne, waar HWP Haarlem bezoekende ploegen ontvangt en de vierde ronde van de Kennemer Open draait.

De aanloop naar de ronde had veel weg van een nieuwjaarsreceptie als 136 schakers plus organisatie, personeel en begeleiders elkaar het beste voor het nieuwjaar wensen, behalve voor die middag op het schaakbord.

De officiële opening van de ronde stond in het teken van het overlijden van Harry Boot van de Haagse Schaakvereniging. Inmiddels alweer enkele jaren trouw deelnemer aan de Kennemer Open. Na een introductie van Bert Bergshoeff neemt Bert Gerritsma het woord, licht toe wat er gebeurd is en vat een In Memoriam samen. Als afsluiting van deze herdenking wordt er een minuut stile in acht genomen.

Vanuit de Haagse Schaakbond wordt er door een negental schakers boeiende schaakgevechten gestreden tegen tegenstanders die er ook veel zin in hebben en met frisse plannen het nieuwe jaar begonnen zijn. Want de negen partijen leveren vier punten op.

In groep 1 wint titelverdediger Van den Bos zijn partij tegen de toernooi-organisator van de Kattenburger Open. Theo van Orsouw en Ed Eveleens houden met de zwarte stukken de strijd in evenwicht, waardoor Theo aansluiting houdt met de kopgroep. Sebastiaan Kranenburg, Bob Ameling en Foppe-Jan Montsma moeten na een lange strijd in het zand bijten en gaan zonder bordpunt huiswaarts.

In groep 2 winnen Bert Gerritsma en Paul Koks hun partij, terwijl Jan Zonneveld na een boeiend gevecht tweede wordt op bord 9.

Uitslagen en scoretabellen HSB-site

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.