Nieuwjaarstoernooi RSC 't Pionneke

Roermondse schaakvereniging ‘t Pionneke benut de eerste zondag van het nieuwe jaar traditioneel voor een nieuwjaarstoernooi, waarbij er in achttallen rapidschaak gespeeld wordt.

Het toernooi telt mee voor de Senioren Grand Prix. Dat is een competitie van de Limburgse Schaakbond, waarbij gedurende het seizoen in zes toernooien om de eindstand gestreden wordt. Deze zondag wordt er door 62 schakers in acht groepen gespeeld, waarbij het inschrijfgeld niet alleen schaken, maar ook soep en broodjes garandeert.

Het toernooi wordt gewonnen door oud-clubgenoot David Miedema, die alle partijen in groep 1 winnend afsluit. Paul Koks maakt de treinreis naar Roermond om er in groep 6 te strijden. Samen met groep 2, 5 en 8 behoorde groep 6 tot de spannendste groepen, waarbij er vier deelnemers tot en met de laatste ronde betrokken zijn bij de strijd om de eerste twee plaatsen en het onderlinge resultaat een bepalende factor is.

Hij schrijft: „De dag wordt geopend met een partij tegen Jack Hinzen, waar al menig spectaculaire rapidpartij tegen gespeeld is waarbij steeds de tijdnoodfase bereikt werd. Zo ook tijdens dit toernooi, waarbij de klok deze keer voor mij de bepalende afleidende factor is. Waardoor het punt naar de Veldhovenaar gaat. In de tweede ronde mag ik met zwart tegen Lars Jorrit Corbijn, die na drie jaar weer eens gaat schaken en gedurende dit toernooi duidelijk steeds beter op gang komt. Tegen mij was dat nog in een opbouwstadium, waardoor de partij gewonnen kon worden.

De derde ronde gaat met wit na een enerverende strijd verloren tegen Michel Togni, de uiteindelijke groepswinnaar. Na de gezamenlijke lunch win ik drie stuk voor stuk interessante partijen. Waarvan die tegen Jacq Abrahams in de beginfase met een Budapester-gambiet een kopie is van de partij in Haarlem een dag eerder. Nadat een invasie van de zwarte formatie geneutraliseerd is, is er een toreneindspel met een pion meer bereikt. Het vijfde punt wordt gescoord door de vrije ronde, vanwege de reglementen van het Grand Prix-circuit.”

Informatie vanuit Roermond

Verslagen
RSC ‘t Pionneke | Limburgse Schaakbond

Foto’s
Frank Clevers

Uitslagen en eindstanden

Groep

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Senioren Grand Prix

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.