Schaakorganisatoren Hoogeveners van het jaar

Hoogevener van het jaar, dat is iemand die veel voor het Drentse stadje heeft betekend. Dit jaar koos de jury voor een groep mensen, namelijk de organisatoren van het Univé-toernooi. Op de nieuwjaarsreceptie werd de onderscheiding in ontvangst genomen door Els Tange en Sytze Faber van het toernooicomité. Laatstgenoemde is ook oud-burgemeester van Hoogeveen en oud-bestuurslid van de KNSB. De jury was ervan onder de indruk dat het toernooi wereldwijd in de belangstelling stond en op internet zelfs in 180 landen werd gevolgd. In dit bericht is nog iets meer te lezen en zijn ook foto’s van de uitreiking te zien.

Het Univé-toernooi is een mooi voorbeeld van een schaakevenement dat regionaal veel aandacht trekt en de schaaksport dus promoot. Nou ja, regionaal, en dus ook wereldwijd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.