Hans Böhm versus de Nachtwacht

IJmuiden, 10 januari 2014 – Internationaal schaakmeester Hans Böhm zal op dinsdag 14 januari a.s. midden op het Max Euwe Plein in Amsterdam schaak spelen tegen een beroemd personage uit De Nachtwacht van Rembrandt. Het aanwezige publiek mag de 17e eeuwse bekende Nederlander tips geven om Hans te verslaan. Deze partijen tussen coryfeeën uit verschillende tijdperken vormen een opwarmertje voor de schaakwedstrijden die de volgende dag plaatsvinden in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tweekamp Böhm – Nachtwacht zal plaatsvinden van 13.00 tot 15.00 uur.

Grootmeesters in Rijksmuseum

Op woensdag 15 januari slaat het Tata Steel Chess Tournament voor het eerst de vleugels uit. Twaalf internationale grootmeesters uit de Tata Steel Masters groep zullen dan op de locatie met de meeste oude meesters van ons land onderling de strijd aangaan in de vierde ronde van het schaaktoernooi. De speelronde in het Rijksmuseum start om 14.00 uur.

De 76e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 10 tot 26 januari 2014. De wereldtopspelers uit de A-Groep (Tata Steel Masters) spelen op 15 januari in het Rijksmuseum in Amsterdam en op 23 januari op de High Tech Campus Eindhoven. De overige rondes spelen zij traditiegetrouw in Wijk aan Zee, waar ook de B-Groep (Tata Steel Challengers) en de amateurtoernooien worden gespeeld. Wijk aan Zee staat vanaf vandaag ruim twee weken lang helemaal in het teken van de schaaksport.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.