76e Tata Steel Chess Tournament – dag 6: Van Herpen en Hettfleisch winnen hun groep

De derde woensdag van 2014 staat in het teken van de zesde toernooidag van het Tata Steel Chess Tournament, waarbij er weer twee toernooi-onderdelen afgesloten worden.

In de ochtenduren is er de Heliomare simultaan, terwijl in de middag uren de slotronde van de dagvierkampen op het programma staan. Morgen beginnen de journalisten aan hun vierdaagse schaakprogramma.

Door de schakers van de Haagse Schaakbond is er in de slotronde van de vierkampen vijf punten gescoord: vier overwinningen, twee remises en vijf verliespartijen. Maurice Hettfleisch wint groep 6M overtuigend met zijn derde toernooi-overwinning, terwijl Max van Herpen in groep 6I de nummer een na twee ronden in een rechtstreeks schaakgevecht verslaat en met de groepswinst naar huis gaat. Jos de Best verliest in de laatste ronde en moet de eerste plaats in groep 6O delen.

Rein de Ruiter en Paul Koks worden tweede in hun groep, terwijl Gerard Milort, Theo van Orsouw en Jaap Luijendijk de tweede plaats moeten delen. Voor de prijswinnaars staan er fraai gedecoreerde boekentafels opgesteld, waar goed uit te kiezen is. Zeven van de elf deelnemers van de Haagse Schaakbond zijn met een boek huiswaarts gegaan.

De Masters onder de grootmeesters spelen deze vierde ronde in het Rijksmuseum, waarbij GM Anish Giri en GM Wesley So het Catalaans spelen en na een kleine zestig zetten strijd inzien dat er geen winnaar uit de partij zal komen.

Uitslagen en scoretabellen

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.