Jeugd IJmond tegen schaakprofs

Bijna 200 jonge schaakliefhebbers hebben op woensdag 15 januari tijdens het Jeugdsimultaan van het Tata Steel Chess Tournament gestreden tegen doorgewinterde schaakspelers. In De Moriaan in Wijk aan Zee namen leerlingen van Heliomare het op tegen onder meer internationaal schaakmeester Hans Böhm, die onder de indruk was van zoveel jeugdig enthousiasme. In het Telstar Stadion namen leerlingen van basisscholen uit de IJmond het op tegen onder meer Guust Homs. Ook enkele Telstar spelers deden aan het toernooi mee.

Jeugdsimultaan in Telstar Stadion. Leerlingen proberen Guust Homs te verslaan. (Fotograaf: Vincent Bloothoofd.)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.