76e Tata Steel Chess Tournament – dag 8: tienkampen zijn begonnen

Op de zevende toernooidag stond er bij volle maan zeven teamwedstrijden in de Haagse Schaakbond op het programma, waardoor er geen tijd was om in Wijk aan Zee te schaken.

Ondertussen zijn de tienkampen gestart, waarbij er 40 schakers vanuit de Haagse Schaakbond present zijn. Door hen werd 21½ punten gescoord. Veertien overwinningen, vijftien remises en elf verliespartijen. In de tweede ronde staat er een eerste streekderby op het programma: in groep 5H tussen Bob Ameling en Aad Mittertreiner.

In de partij tussen GM Pentala Harikrishna en GM Anish Giri komt een klassiek Italiaans op het bord die tot in de laatste minuten van de achtste toernooidag uitgeknepen wordt, waarbij GM Anish Giri er een gewonnen pionneneindspel aan over houdt.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.