76e Tata Steel Chess Tournament – dag 9: over de helft van het toernooi

Met de negende toernooidag zit het journalistentoernooi op haar derde en voorlaatste toernooidag, waar door twee schakers vanuit de Haagse Schaakbond aan deelgenomen wordt.

De veertig gespeelde partijen in de tienkampen leveren deze dag 22 punten op: vijftien overwinningen, veertien remises en elf verliespartijen. GM Anish Giri streed in een afruilvariant van de Grunfeld naar een remise, waarmee hij een tweede plaats in het klassement behoudt, maar wel een half punt verder achterop koploper GM Levon Aronian geraakt.

In het Nederlands Kampioenschap journalisten schaak is er deze toernooidag tijdens de vierde ronde een streekderby geweest tussen Alexander Munninghoff (Discendo Discimus) en Martin Voorn (Bobby Fischer/Wassenaar) en gaan ze morgen hun laatste toernooidag in.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.