76e Tata Steel Chess Tournament – dag 10: wederom net boven de vijftig procent voor Haagse schakers

Het tweede schaakweekend in Wijk aan Zee zit er weer op, waarbij er op deze zondag door de veertig schakers van de Haagse Schaakbond 21 punten in de tienkampen gescoord zijn.

Twaalf partijen werden er gewonnen, in achttien partijen werd de vrede getekend en tien partijen gingen verloren. Lars Vistisen, Marco Vogelenzang, Aad Mittertreiner en Vincent Busman staan na drie tienkamp-ronden nog op een volle score van drie overwinningen. Lars Vistisen en mede-koploper Albert Termeulen staan met drie punten na twee ronden al anderhalf punt los van de nummer drie. In de vierde ronde wordt in groep 2E de kraker tussen Termeulen en Vistisen gespeeld.

In de grootmeestergroep lukte het GM Anish Giri niet om de koploper te naderen na een remise tegen GM Fabiano Caruana. Maandag is het rustdag, waarna er dinsdag in een rechtstreeks duel met koploper GM Levon Aronian aangetreden mag worden.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.