76e Tata Steel Chess Tournament – dag 13: morgen naar de High Tech Campus in Eindhoven

De dertiende toernooidag is de zesde toernooidag voor de tienkampers die nu uitzicht hebben op een dag rust. Al zijn er die donderdagavond in Delft tijdens de Open Prometheus Kampioenschappen gewoon verder gaan met de zettenproductie.

Met één niet gespeelde partij blijven er veertig schakers van de Haagse Schaakbond over, die gezamenlijk 17 punten mee naar huis nemen: tien overwinningen, veertien remise-partijen en zestien verliespartijen.

In groep 1A moet Sten Goes voor het eerst in dit toernooi zijn koning kantelen en staat nu derde op een vol punt achter Danny de Ruiter. Henk Happel wint het onderlinge regionale duel tegen Sebastiaan Smits. Robby Kevlishvili blijft winnen, maar de koploper in zijn groep blijft dat ook doen. Lars Vistisen moet opnieuw een half punt toegeven op Albert Termeulen na een verliespartij tegen Martin Woudsma.

WFM Anna-Maja Kazarian en Marijn den Hartog blijven in groep 3A gezamenlijk aan de leiding. Ben Ahlers staat op anderhalf punt achter de koploper in groep 3C, na zijn remise tegen Niels Erik Andersen, maar maakt wel deel uit van een kwartet dat op de tweede plaats staat en nog in de race is om een prijs.

Vincent Oudewaal wint en ziet zijn naaste concurrent en tegenstandster van de zevende ronde verliezen, terwijl Jan-Pieter Vos in groep 2E ook mee blijft doen. Na een remise staat hij met twee anderen op de tweede plaats, op een half achter koploper Helmer Wieringa. Talitha Munnik boekt haar eerste overwinning in dit toernooi.

Marco Vogelenzang en medekoploper Yorick Tromp weten elkaars stellingen niet te overrompelen en blijven minimaal een vol punt los van de rest in groep 4A. In groep 5B wint Jaap van den Berg en laten de voormalige medekoplopers het liggen, waardoor Jaap alleen aan de leiding gaat. Hans de Haan maakt het half puntje achterstand op koploper Sipco Schimmel in deze zesde ronde weer goed. In 5H gaan Bob Ameling en Aad Mittertreiner gezamenlijk aan de leiding, maar heeft Bob Ameling één partij meer gespeeld. Het ziet er naar uit dat dit verschil vrijdag weer glad gestreken wordt.

Vincent Busman speelt remise, waardoor Jaap Limmen weer aan kan sluiten als medekoploper en ook deze groep een spannend slot gaat kennen.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.