76e Tata Steel Chess Tournament – dag 15: de laatste loodjes

We staan op de drempel van het slotweekeinde van het Tata Steel Chess Tournament 2014, waarbij zeven schakers van de Haagse Schaakbond een (gedeelde) eerste plaats volledig in eigen hand hebben.

Dat houdt in: twee keer winnen en ze vallen in de prijzen. In de zevende ronde hebben de veertig partijen achttien punten opgeleverd: twaalf overwinningen, twaalf remises en zestien verliespartijen.

Arthur Pijpers boekt zijn tweede overwinning in de topklasse en stijgt een positie in de ranglijst. Sten Goes wint en vormt met drie oud-tegenstanders een leidend kwartet. Gert Legemaat boekt zijn derde achtereenvolgende remise, al is die op de rustdag onderbroken met een overwinning op Arno Wiersma in de tweede ronde van het Open Prometheus Kampioenschap.

Robby Kevlishvili verliest en ziet Frans Konings uitlopen naar anderhalve punt. Lars Vistisen wint en behoudt een achterstand van een vol punt op Albert Termeulen en een voorsprong van een vol punt op de nummer drie.

In groep 3A wint WFM Anna-Maja Kazarian haar partij en komt een half punt los van Marijn den Hartog die met zijn zwarte stukken niet door de stelling van Joop Huijzer komt.

Vincent Oudewaal verslaat Maaike Keetman en heeft anderhalve punten voorsprong op nummer twee Mai Narva, die hij in de laatste ronde tegenover zich aan zal treffen. Jan-Pieter Vos wint in groep 3E, blijft tweede en neemt het in de achtste ronde op zaterdag op tegen de koploper om te zien of een half punt achterstand om te zetten is in een half punt voorsprong.

Marco Vogelenzang komt tegen Johan Buis niet verder dan remise en ziet Yorick Tromp een half puntje uitlopen. Jaap van den Berg boekt zijn vijfde overwinning en blijft een vol punt voor op volgers.

Hans de Haan en Sipco Schimmel blijven zij aan zij winnen. Bob Ameling is een dagje vrij, terwijl Aad Mittertreiner verliest van Meile Tamminga en daardoor zijn koppositie kwijt is.

Vincent Busman wint en blijft een half punt voor op volgers.

In het hoekje van de rondenverslagen is een verwijzing naar de site van Promotie te vinden, waar Tata-journaals te lezen zijn. Inclusief partij-commentaar.

Uitslagen, indeling en scoretabellen

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.