17e Open Noord Limburgse Snelschaakkampioenschappen een succes

Bij Schaakvereniging Horst’76 stond op zaterdag 25 januari de 17e editie van de Open Noord Limburgse Snelschaakkampioenschappen op het programma, dat door 58 deelnemers bezocht werd. Waaronder één lid van sg Discendo Discimus.

Het sfeervolle De Leste Geulde, gelegen net buiten het centrum van Horst, vormde het decor met een café-gedeelte en een achterzaal. De deelnemers zijn er ontvangen met een kop koffie of thee met koekje en voor ze naar huis gingen weggestuurd met een notatieboekje. Bovendien werd er bij aanmelden een lot uitgereikt, waarmee na iedere ronde een kans op een fles wijn ingezet kon worden.

De 58 deelnemers van 25 verschillende verenigingen betekende een behoorlijke toename voor de organiserende vereniging. Er waren vijftien voorronde groepen en acht finalegroepen. Het sterk bezette toernooi is gewonnen door FM Jozef Simenon van SC Niederkirchen.

Vanuit de Haagse Schaakbond is Paul Koks naar het Noordlimburgse dorpje afgereisd en trof twee 2000-plussers tussen zijn tegenstanders, elf tegenstanders met rating tussen de 1600 en 1800 en twee tegenstanders met rating lager dan 1500. In totaal is er acht punten uit vijftien partijen gescoord.

Informatie vanuit Horst

Café De Leste Geulde

verslag LiSB | uitslagen | foto’s

Horst’76

Persoonlijk verslag en uitslagensheet

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.