Schaaksimultaan in Tweede Kamer

Olger van Dijk van de Dienst van het Koninklijk Huis heeft vanavond in het gebouw van de Tweede Kamer de Torentjes Schaak Simultaan gewonnen. Hij wist als beste van 26 parlementariërs, ambtenaren en journalisten weerstand te bieden aan grootmeester Leinier Dominguez. Commissaris van de Koning Johan Remkes overhandigde Van Dijk de trofee. Olger van Dijk, Alexander Munninghof en Jan Nagel waren de enige deelnemers die erin slaagden remise te spelen. Alle overige partijen werden door Dominguez gewonnen.

Topschaker Dominguez (Cuba) wist tijdens de 76e editie van het Tata Steel Chess Tournament de (gedeeld) vierde plaats in de wacht te slepen. De Torentjes Schaak Simultaan werd geopend door Tweede Kamerlid Martin Bosma en oud-voorzitter van de Tweede Kamer Dick Dolman. Het traditionele Haagse vervolg op het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee vond plaats in de Statenpassage van de Tweede Kamer.

Grootmeester Dominguez aan zet tijdens het Torentjes Schaak Simultaan in het gebouw van de Tweede Kamer. Links achter op de foto Jan Nagel, rechts van hem Gerrit Valk (winnaar 2013) en Bas de Gaay Fortman (winnaar 2012). Foto: Vincent Bloothoofd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.