Simultaan WIM De Kleuver bij SZW

De laatste donderdag van januari organiseerde de personeelsvereniging van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid traditiegetrouw een personeelsfeestje, waarbij een simultaangever het opnam tegen een legertje schakers.

WIM Esther de Kleuver presenteert inleiding

Dertien schakers hebben het deze avond opgenomen tegen Internationaal Meester Esther de Kleuver, directrice van SZW en clublid bij Zukertort Amstelveen. Deelnemers waren van SZW, VWS, Financiƫn, Belastingdienst en Haagse Schaakbond. Het evenement sloot aan op de werkdag en werd geopend met een buffet met soep en broodjes, zodat er geen situatie kon ontstaan dat knorrende magen tijdens het schaken voor geluidsoverlast zouden gaan zorgen.

Jolanda Fiseler van de personeelsvereniging opende vervolgens de avond en introduceerde WIM Esther de Kleuver, waarna Esther zich voorstelde en vertelde hoe ze in Delden 1993 tijdens een World Cup kwalificatie-toernooi met een gedeelde toernooiwinst haar titel behaalde.

Een anekdote maakte duidelijk dat dromen niet altijd bedrog zijn. Haar tegenstander in de negende en laatste ronde was destijds Susan Lalic, de dame met de hoogste rating. Vooraf aan de partij vertelde ze Esther ’s nachts gedroomd te hebben van haar te verliezen. En zo geschiedde, kwam er een winnend trio en behaalde Esther de titel Internationaal Meester.

Tijdens de kwalificatie-barrage won Lalic overigens wel. Een link verwijst naar het toernooi en de gespeelde partijen, waar ook WGM Erika Sziva en WIM Sylvia de Vries ons land vertegenwoordigden, terwijl Greta Foulon van ksk Deurne er namens onze zuiderburen deelnam.

Delden 1993

De dertien borden vertoonden boeiende schaakgevechten, waarbij er door Esther vijf partijen gewonnen werden, zes tegenstanders haar op remise wisten te houden en twee deelnemers haar witte formatie versloegen.

Toernooi-verloop

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.