Anatoly Karpov te gast op het 2de BASAMRO Jeugdschaaktoernooi

Eerste BASAMRO schaaktoernooi in 2013

Vorig jaar mei werd het eerste BASAMRO Jeugdschaaktoernooi gehouden in Rotterdam op het ss Rotterdam. Naast een team uit Rotterdam deden er teams mee uit Moermansk (Rusland), Antwerpen (België) en Groningen. Het team uit Moermansk won en het Rotterdamse team werd verdienstelijk tweede. Uitgebreide informatie, foto’s, video’s etc. zijn te vinden op de (toernooisite) en Ab Scheel maakte ook fraaie (website) voor het toernooi.

Tweede BASAMRO schaaktoernooi in 2014

Op 18 en 19 mei wordt het tweede BASAMRO Jeugdschaaktoernooi gespeeld in Moermansk (Rusland) en het team van Rotterdam is ook uitgenodigd. Verder doet er een team mee uit Kaliningrad en een uit Archangelsk. Rotterdam wil zo sterk mogelijk aantreden om de trofee weer mee naar huis te kunnen nemen. De Russische supergrootmeester, Anatoly Karpov, meervoudig wereldkampioen schaken , is als eregast uitgenodigd en zal het toernooi openen en aan het einde van het toernooi de prijzen uitreiken. Daarnaast geeft hij een persconferentie en zal hij een schaaksimultaan spelen.

Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.