Dag van desoriëntatie en dovemansoren

Op de zaterdag dat Sven Kramer zou beginnen aan het uitpoetsen van iedere herinnering aan de foute baanwissel van vier jaar geleden, speelden wij voor de vierde keer in zeven jaar KNSB in de derde klasse A tegen Schaakclub Sneek. Drie keer troffen we elkaar niet. Gedurende één seizoen maakte Sneek een uitstapje naar de 2e klasse en tijdens twee seizoenen ontliepen wij hen door ons verblijf in de derde klasse B, in de dagen dat onze uitwedstrijden ons over de Duitse Autobahn voerden, naar Doetinchem, Almelo en zelfs een keer Winterswijk.

Het verband tussen Sven en de Spassky’s? Beiden zijn lid van de KNSB. En ook binnen de Spassky’s-gelederen is er een speler bezig met een baanwissel. Wie mag ik niet onthullen, het is nog strikt geheim. Slechts een of twee mensen op zijn huidige werk weten ervan. En uiteraard wij, zijn trouwe Spasskyvrienden, die hem met daad en raad bijstaan, want een foutje is zo gemaakt.

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.