Messemaker bekerteam weer door naar vierde ronde beker

Toen ik hoorde dat wij in ronde 3 van de beker tegen HSG mochten, was ik laaiend enthousiast. Het was ons weer gegeven – na En Passant en Utrecht vorig seizoen – om tegen een topclub te spelen. Echter, ik werd hardhandig uit deze droom geholpen toen ik een blik op de ledenlijst van HSG wierp. Deze telde slechts acht spelers met een rating van boven de 2000. Ter vergelijking, HSG had in 2011 evenveel spelers met een rating van boven de 2600 op de loonlijst staan. De reden is dat sinds Joop van Oosterom geen envelopjes meer uitdeelt, de volledige top 20 een `leukere’ club gevonden heeft…

Voordat de wedstrijd begon, was er een aardigheidje bij de loting. De wedstrijdleider besloot het eens op een andere manier aan te pakken. Hij gooide een witte pion in de linkerkant van een schaakdoosje en een zwarte pion aan de rechterkant van de scheidingswand en deed de deksel erop. Vervolgens ging hij heel hard schudden en vroeg vervolgens aan mij of ik een pion uit de doos wou pakken. Na een korte uitleg van mijn kant dat ik wist welke pion waar zat, deed hij beide pionnen aan dezelfde kant van de scheidingswand en na opnieuw geschud te hebben, trok ik de zwarte pion. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.