Nederlaag in Groningen

Op zaterdag 8 februari stond alweer de vijfde ronde van de KNSB competitie op het programma. Accres was tot nu toe niet aan een heel gelukkig seizoen bezig met een magere 7e plek in de rangschikking en dus was het zaak om dit keer wel twee matchpunten te pakken. Onze tegenstander was Groninger Combinatie, die met maar één matchpunt meer wel vier plekken hoger stond dan wij. Omdat dit weekend samenviel met het Bundesliga-weekend, moesten wij onze twee grootmeesters, Roeland Pruijssers en Sebastian Siebrecht, missen. Gelukkig voor ons vielen Maarten Solleveld en Thomas Beerdsen in.

Maarten zat aan het eerste bord met wit tegen Sergei Tiviakov en stond de hele partij beter, maar helaas gaf hij dat voordeel weg en verloor nog zelfs. Op het tweede bord speelde Ilja Zaragatski een prima en correcte remise tegen Jan Werle met de zwarte stukken. Stefan Kuipers speelde met wit op het derde bord tegen Bonno Pel en kreeg al snel voordeel. Toen zwart bijna terug in de partij leek te komen, maakte Stefan het af. Een mooi punt.

Op het vierde bord kwamen Erik Hoeksema en Merijn van Delft remise overeen in een stelling waar Merijn naar eigen zeggen bijna niets kon met zijn stukken. Armen Hachijan speelde op het vijfde bord met wit tegen Jasper Geurink. Armen haalde geen voordeel uit de opening en net toen hij eindelijk een klein plusje kon claimen gaf hij met een aantal onnauwkeurige zetten de partij weg.

Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.