Negende Goudse Schoolschaakkampioenschap weer een groot succes

Grote belangstelling tijdens de prijsuitreiking

Gouda, woensdag 12 februari 2014

Het was dit jaar al weer de negende keer dat de Goudse schaakclub Messemaker 1847 het schoolschaakkampioenschap van Gouda voor het basisonderwijs organiseerde. Deze keer vond het evenement plaats op woensdag 12 februari, in de nieuwe huisvesting van Messemaker: het denksportcentrum De Hoog in Gouda. Er hadden zich precies 64 kinderen aangemeld (evenveel als er velden zijn op een schaakbord, zoals een van de deelnemers wist te melden). De kinderen waren ingedeeld in 14 scholenteams (incl. een team van schaakclub Messemaker) en moesten in vijf ronden strijden om de kampioenstitels in de categorieën Onderbouw en Bovenbouw. Het aantal deelnemende scholen was dit jaar wat minder dan voorgaande jaren, maar daar stond tegenover dat sommige scholen meer dan één team hadden aangemeld. In dat opzicht was De Vuurvogel koploper met maar liefst 4 deelnemende teams. Lees meer…..

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.