NK Jeugd 2014 naar Rotterdam

Het Topsportcentrum Rotterdam is vanaf 26 april ’14 het strijdtoneel voor NK Schaken voor jeugd t/m 20 jaar. 120 jeugdschakers die in drie leeftijdscategorieën negen dagen lang schaken om de titels. Het evenement wordt georganiseerd door de gemeente Rotterdam, Stichting Pathena en de Koninklijke Nederlandse Schaakbond.

Wethouder Antoinette Laan (sport en recreatie, kunst en cultuur) is enthousiast over het NK Jeugdschaken: "Schaken is een sport, die bij kinderen een grote positieve bijdrage kan leveren aan hun geestelijke ontwikkeling zoals concentratie en analytisch denkvermogen, maar het vraagt ook veel discipline. Door side events te koppelen aan het evenement, zetten we in op een breed bereik van het evenement en willen we de Rotterdamse jeugd laten proeven van de sport."

Lees meer …

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.