Geslaagd ouder-kind toernooi

Op 15 februari werd het derde ouder-kind toernooi gespeeld in de geschiedenis van schaakclub Ten Boer. Het werd een geweldig schaakfeest met maar liefst 24 teams. Zowel zeer ervaren spelers als beginners konden een mooie strijd leveren, want iedere schaker kreeg een handicap naar schaaksterkte. Dit vormde een grote uitda-ging voor de clubspelers, ze konden niet varen op de bekende patronen en moesten echt hun best doen om te winnen of remise te halen tegen minder sterke spelers. Ook een minder sterke speler won regelmatig door slim snel af te ruilen, want zo werd het relatieve verschil in stukken groter.

Twee gastteams van Scepu deden mee, nl. Joppe Kok en vader Erwin en Joost Bensink en vader Arend. Erwin speelt natuurlijk wel mee in de seniorencompetitie van Ten Boer. Daarnaast deed Hugo Timmer mee (nu Paarden-sprong) met als partner de “dark horse” oom Han. Heel leuk dat ze mee wilden doen. Gelukkig deden ook veel meisjes en moeders mee. Ten Boer is bijna de enige club met veel meisjes als lid. Verder veel vaders, een opa, een vriend en ook een meidenteam (Mieke en Dalarna).

Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.