Hans Böhm weer groots bij boekpresentatie ‘De Loper’

Afgelopen vrijdag was Hans Böhm opnieuw te gast bij een van de Arnhemse schaakverenigingen, ditmaal ASV. De schaakmeester werkt samen met de Israëliër Yochanan Afek aan een serie boeken over de schaakstukken. Na de pion, de toren en het paard kwam onlangs deel vier over de loper uit.

De onder meer ook van “Ook dat nog!” bekende TV-persoonlijkheid boeide de massaal toegelopen schaakliefhebbers met verhalen over de veelzijdigheid van de loper. “In de geschiedenis van het schaakspel was de loper oorspronkelijk een olifant”, zo wist Böhm zijn publiek te vertellenLees verder…

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

1 Reactie

  1. Avatar
    wimw 23 februari 2014

    Ja, grappig dat de loper zoveel verschillende namen heeft. Constant Orbaan noemde hem in zijn schaakrubriek van het Algemeen Handelsblad altijd de Raadsheer. In Engeland is het de Bisschop en in Frankrijk de Nar [Fou].

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.